Výčepní pivo s vyšším řízem, které osvěží. Doba ležení je minimálně čtyři týdny. Při vaření je použit plzeňský slad s přídavkem karamelového sladu, který dává pivu vyšší pocit plnosti. Vařené je tradičním jednormutovým postupem z českých sladů. Hlavní fermentace probíhá v otevřené spilce při nízkých teplotách spodně vedeným kvašením. Pivo je výborně pitelné díky menšímu obsahu alkoholu. Hořkost pivu dodává chmel Premiant (Hallertau) a ŽPČ. Pivo je nepasterované a nefiltrované a je dodáváno v sudech KEG 15 a 30 litrů s ventilem flach (žehlička).
Toto pivo se umístilo na 1. místě na Festivalu piva v Neratovicích 2021
Tradiční ležák. Při vaření je použit plzeňský slad s vyšším poměrem karamelového sladu, který dává pivu pocit plnosti. Vařené je tradičním jednormutovým postupem. Hlavní fermentace probíhá v otevřené spilce při nízkých teplotách spodně vedeným kvašením. Doba ležení je minimálně pět týdnů. Kombinace sladů a vyššího chmelení dává pivu spolu s výraznou jantarovou barvou pocit nevšednosti. Tělo piva je výrazné sladové s obilným nádechem a lehkou karamelovou chutí. Hořkost pivu dodává chmel Premiant (Hallertau) a ŽPČ. Pivo je nepasterované a nefiltrované. Pivo je dodáváno v sudech KEG 15 a 30 litrů s ventilem flach (žehlička).
Tradiční ležák. Jedná se o slabší variantu naší dvanáctky. Vařený je tradičním jednormutovým postupem. Hlavní fermentace probíhá v otevřené spilce při nízkých teplotách spodně vedeným kvašením. Doba ležení je minimálně 4 až 5 týdnů. Množství použitého chmele je stejné jako u naší dvanáctky, jiný je způsob dávkování a tím výtěžnost hořkých látek, které přecházejí do piva. Tělo piva je výrazně sladové s méně výrazným obilným nádechem a lehkou karamelovou chutí. Hořkost pivu dává chmel Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Pivo je nepasterované a nefiltrované. Pivo je dodáváno v sudech KEG 15 a 30 litrů s ventilem flasch (žehlička) a PET 1 litr.
Ležák, ve kterém je kromě plzeňského sladu a karamelového sladu použit i mnichovský slad, který dává pivu polotmavou barvu.Vařené je tradičním jednormutovým postupem. Hlavní fermentace probíhá v otevřené spilce při nízkých teplotách spodně vedeným kvašením. Doba ležení je minimálně 5 týdnů. Kombinace sladů a středního chmelení dává pivu, spolu s polotmavou barvou, pocit nevšednosti. Tělo piva je sladové s obilným nádechem. Hořkost pivu dodává chmel Premiant (Hallertau) a Žatecký poloraný červeňák. Pivo je nepasterované a nefiltrované. Pivo je dodáváno v sudech KEG 15 a 30 litrů s ventilem flasch (žehlička) a PET 1 litr.
Zatím u nás nehledejte ležák Plzeňského typu (Pils). Chceme se odlišovat a proto vaříme co nám chutná. Věříme, že si naše pivo našlo své zákazníky. Postupně budeme rozšiřovat sortiment, polotmavé pivo jsme již vařili a v budoucnu snad i svrchně kvašená piva. Pro tento pivní profil máme již dodanou technologii.
Vážení přátelé českobrodského piva, k 1.3.2025 jsme pivo vyprodali. Jarní 12° ležák bude v prodeji ve druhé polovině dubna 2025...
...číst víceVážení příznivci českobrodského piva, pro předvánoční prodej jsme pro vás připravili PET lahve 1 l Českobrodského ležáku 11° a ...
...číst více